Lommel 2018

 (foto Annie Balmer)

We zijn dit jaar voor de 2e keer in Lommel ( in België) geweest. Het is echt een heel groot festival! vele artiesten, vele vrijwilligers, vele kleedkamers/ slaapplekken enz.  Als artiest komen wij daar graag. De organisatie regelt daar alles heel goed.

In Lommel zie je artiesten uit de hele wereld: Bulgarije, Argentinië, Engeland, Polen, België en dus ook Nederland natuurlijk, enz.  Cindy Daems  ( Hoofd- Organisator) kent ze allemaal bij naam. Hoe knap is dat? iedereen word heel hartelijk ontvangen door haar. Het voelt als een warm bad. Heerlijk!

We mochten ons omkleden, in de zelfde kleedkamer als vorig jaar. Dat betekent dus ook, dat we dezelfde mensen / vrijwilligers weer zagen. Als we het dan toch al over een warm bad hebben: . Hoe fijn is het, als iemand een glimlach van oor naar oor krijgt, als je binnen komt en zegt.. :  “o, wat fijn, jullie weer hier, in mijn kleed kamer!”? 

We hadden dan ook dit jaar weer een hele gezellige groep artiesten in de kleedkamer, Alleen dat al, maakt het festival zo leuk! Het schminken en omkleden terwijl er allemaal gezelligheid om je heen is. Allemaal vrolijke mensen die zin hebben, om er een leuke dag van te maken. Natuurlijk voor alle bezoekers en fotografen die komen kijken. Ook nu weer internationaal in onze kleedkamer, België, Nederland, Spanje,  Ukraine.  Praten gaat dan soms wel met handen en voeten..   maar ach, als levend standbeeld mag je ook niet praten toch?  

Dit jaar, hoopte de organisatie op ongeveer 60.000 bezoekers. Het werden er ruim 70.000! Ongelooflijk hé?  En Lommel heeft leuk publiek, doet graag mee met de act. Het weer zorgde ook voor veel plezier. Vorig jaar was het 30 graden. Nu 20 graden. bewolkt, dat was het dan weer wel. Maar eigenlijk gewoon perfect weer. niet te koud niet te warm.  We stonden onder de bomen, dus de enkele druppels regen die vielen hebben we niet gevoeld. 

Sommige fotografen vonden het fijn dat we onder de bomen stonden. Andere vonden het te donker. De plek krijg je in Lommel toegewezen. We denken dat dat ook wel moet met een festival zo als dit. Bij sommige wedstrijden/ festivals is dat weleens anders. 

Dan was er ook nog Wout. Wout met zijn Harmonica. We konden de hele tijd van zijn muziek genieten! Dank je wel Wout! We zijn fans! Wout is een (basisschool) kind, maar wat kan hij spelen zeg, op die harmonica. Wauw! super knap!

Al met al hebben we ons prima vermaakt. We hadden zeker ook de indruk, dat dit ook zo was voor het publiek. Dank je wel Lommel, Hopelijk worden we volgend jaar weer uitgenodigd. We hebben in ieder geval al wel, een nieuwe act. Dit hebben we bij het afscheid natuurlijk ook al gezegd tegen de kleedkamer dame, die ons graag volgend jaar weer terug ziet, in haar kleedkamer. ( en wij haar)

Axel en Raquel

foto Guido Oeyen  
Ax-Photografer
foto Guido Oeyen

 

 

Verslag van iemand anders over lommel.  https://atelier32.be/cirkus/lommel/

 

 

One Reply to “Lommel 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *